Sportas kaip socialinių įgūdžių ir įtraukties įrankis

Spalio 26 d. LR Seime įvyko renginys „Sportas kaip socialinių įgūdžių ir įtraukties įrankis”. Mums tai buvo svarbus žingsnis kviesti platesnį ratą žmonių – sprendimų priėmėjus, socialinius partnerius ir kitas su sportu susijusias organizacijas kalbėtis apie sporto teikiamas naudas.

Nuoširdžiai dėkojame Tomui Tomilinui ir jo komandai už pagalbą LR Seimo koridoriuose, Ernestui ir Cedric už įkvepiantį Futbolo programos pristatymą, Pauliui Ambrazevičiui už puikų moderavimą, diskusijos dalyviams Mindaugui Biliui, Dariui Einars, Domui Griškevičiui ir Robertui Šuškėvič už skirtą laiką ir nuoširdų dalijimąsi savo įžvalgomis.

Dalinamės vaizdo įrašu ir keletu įžvalgų:

✅ Pasaulio sveikatos duomenys rodo, kad Lietuvos vaikų fizinis aktyvumas nuosekliai mažėja. Tai spręsti galėtų padėti pokyčiai švietimo sistemoje, finansinio prieinamumo gerinimas bei sporto pedagogų kompetencijų tobulinimas.
✅ Sportas turi būti suprantamas kaip svarbi vaiko (ne vien fizinės) gerovės dalis. Visuomenėje gajus požiūris, kad sportas tėra laisvalaikio užimtumo arba aukšto meistriškumo ugdymo priemonė, turi keistis. Fizinis aktyvumas suteikia daug įvairesnių naudų – vysto jaunuolių socialines kompetencijas, augina jų motyvaciją ir pasitikėjimą savimi, o jaunuolius, iškritusius iš formalaus švietimo sistemos, net gali paskatinti grįžti į mokyklą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *